Personlige beretninger

Her kan du læse om andre, der har ptsd inde på livet. Det kan være ptsd-ramte der fortæller om hvordan de fik ptsd, hvordan de lever med det eller hvordan de kom over det. Det kan også være pårørende, der fortæller om hvordan det er at leve med en der har ptsd.

Har du også en historie om ptsd, så kom frem med den. Det er en stor hjælp for andre at vide de ikke er alene om denne kamp, at vide der er andre derude der har det ligesom dem. Så bryd tavsheden og vær med til at bryde et tabu ned. Skriv din historie og send den herind. Uanset om du er ptsd-ramt, pårørende eller behandler.

Men det er ikke blot af stor betydning for andre, at vide de ikke er alene med denne lidelse. Det kan også være gavnligt for den ptsd-ramte at få sat ord på det der gør ondt. At få beskrevet og defineret sin egen historie, så man på den måde kan få tingene bearbejdet og sat i perspektiv.
Vi får jævnligt henvendelser fra folk, som syntes det var en kæmpelettelse at se andre skrive om PTSD. At de lige pludselig ikke følte sig helt alene længere og dermed veidste at der var nogle "derude", der forstod hvad de går igennem.

" Ingen af os kan gøre alt, men vi kan alle gøre lidt"

Så skriv din historie, for den gør en forskel...........


Hvis du føler dig mest tryg ved at være helt anonym, så skriver du blot det til mig sammen med historien, så skal jeg nok give dig et "nyt navn" som ingen genkender.
Føler du ikke at du skriver pænt eller korrekt nok, så kan jeg altså også hjælpe til med at rette stavefejl og ændre lidt på ordstillingen, så det ser pænere ud.

Send din historie til: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Dorthes beretning

Dorthes barndom er præget af incest og seksuelt misbrug. Dette har betydet at ptsd'en blev en livslang ledsager uden hun dog vidste det. For hun får først behandling for det som voksen da traumerne begynder at dukke op som 37årig.

Indeholder detaljerede beskrivelser af seksulle overgreb mod børn

Læs mere: Dorthes beretning

Franks beretning

Fængselsbetjentens celle: Frank Henriksen var fængselsbetjent i ti år. Udadvendt, hjælpsom og lykkelig. Men pludselig en morgen turde han ikke åbne hoveddøren og gå på arbejde. I dag kæmper han med post-traumatisk stress og forsøger hver dag at overvinde angsten og finde tilbage til et normalt familieliv.

Læs mere: Franks beretning

Henriettes beretning

En jordemoder og hele hendes familie er udsat for et trafikuheld. Det får ubehagelige følger for hende og hun er idag førtidspensionist og har stadig mange symptomer på ptsd.

Læs mere: Henriettes beretning

Jannes beretning

Både Jannes opvækst og en stor del af hendes voksne liv er præget af stoffer, vold, seksuelt misbrug og andre overgreb. Men idag er hun ude af misbruget og kæmper for at opretholde et nogenlunde normalt liv med hendes børn. Men ptsd'en slipper hun aldrig for......

Indeholder detaljerede beskrivelser af seksulle overgreb, vold m.m.

Læs mere: Jannes beretning

Jørgens beretning

Politibetjents krigszone beretning om det at blive ramt af PTSD i svær grad og prøve at komme videre med et nyt indhold i tilværelsen.

Indeholder detaljerede beskrivelser af krigshandlinger.

Læs mere: Jørgens beretning

Lidija's beretning

Lidija er flygtning fra det tidligere Jugoslavien. Integreret, velfungerende og en rollemodel for mange.Hun havde sikkert en del med i "rygsækken", men det var først i Danmark hun blev ramt af PTSD.

Læs mere: Lidija's beretning

Lones beretning

En lokoførers beretning om hvad der kan gå galt, når man bliver udsat for lidt for mange ubehageligheder.

Indeholder detaljerede og stærke beskrivelser af ulykker.

Læs mere: Lones beretning

Mie's beretning

Mie bor sammen med eks-soldaten Klaus, som fik ptsd efter at være udsendt til Kosovo. Selvom det er svært har de fundet nogle rutiner der gør at de fortsat kan være sammen og se fremad.

Læs mere: Mie's beretning

Pers beretning

Middelfart-redder hårdt ramt efter fem år med PTSD – posttraumatisk belastningsreaktion.
Én ulykke kommer sjældent alene. Sådan lyder et velkendt mundheld, og for redder Per Simonsen blev det desværre i høj grad virkelighed i forbindelse med en udrykning i sommeren 2003. Også efterspillet til den skæbnesvangre dag har været præget af, om ikke ulykker, så dog en række begivenheder med ganske uheldige konsekvenser. Den dag, der kom til at ændre 37-årige Per Simonsens og dermed hans families tilværelse, var den 22. juli 2003.

Indeholder detaljerede beskrivelser af trafikulykker!!

Læs mere: Pers beretning

Sarah's beretning

Livet med en psykopat og en rocker kan være både hårdt og altødelæggende. Dette måtte Sarah desværre lære på den hårde måde. I dag er hun ude af forholdet og kommet videre i hendes liv, men ptsd'en er der stadig.

Læs mere: Sarah's beretning

Ullas beretning

Ulla vokser op med en voldelig og alkoholiseret far, en mor der aborterer adskillige gange pga. mandens vold. Problemerne fortsætter desværre ind i voksenlivet, hvor Ulla lever sammen med en voldelig mand og får en søn med svære psykiske problemer. Først langt hen i voksenlivet bliver hun diagnosticeret med PTSD. I dag kæmper hun med at få dagglidagen til at fungere bare nogenlunde tåleligt.

Læs mere: Ullas beretning

.